Rekruttering af elever

Ansættelse af en elev kan ske ved almindelig annoncering eller ved at kontakte Lære- og Praktikpladskontoret (LOP-kontoret) på den nærmeste tekniske skole. Skolen kan formidle kontakt mellem virksomheden og elever, der er i gang med fagets indledende skoleophold. Virksomhederne kan desuden kontakte folkeskolerne direkte eller via virksomhedernes brancheorganisationer.

 

Før ansættelse af eleven

Når virksomheden overvejer at ansætte en elev, må man huske på, at der er tale om et kontraktmæssigt forhold mellem en elev og en virksomhed. Ansvaret for, at uddannelsesforløbet gennemføres tilfredsstillende, er juridisk alene et anliggende mellem parterne, der har underskrevet kontrakten. Misligholdelse af en sådan aftale må betragtes som kontraktbrud og kan i yderste konsekvens medføre sanktioner mod elev eller virksomhed. Typiske kontraktbrud kan for eleven f.eks. være udokumenterede forsømmelser og for virksomheden være mangelfulde oplæringsmuligheder eller lønproblemer.

 

Skriftlige ansøgninger

Det må anbefales, at virksomheden beder ansøgerne om at søge uddannelsespladsen skriftligt, før man starter en egentlig ansættelsesprocedure. Hermed sikrer man, at ansøgeren virkelig er interesseret i stillingen, og at vedkommende i forvejen har gjort sig nogle tanker om, hvorfor han eller hun er interesseret i at komme i lære netop der.

En grundig procedure i forbindelse med ansættelser kan forhindre og forebygge problemer under elevens uddannelsestid. Denne forebyggelse kan dermed forhindre en opsigelse af uddannelsesaftalen i prøvetiden, der i alt er 3 måneder uden mulighed for forlængelse. (jf. afsnittet "Prøvetid").

 

Ansættelsessamtaler

Formålet med samtalen er at få et indtryk af, om ansøgeren er kvalificeret til pladsen, og om han eller hun passer ind i salonens atmosfære. Samtidig kan ansøgeren gives oplysninger om jobbet og virksomheden, så vedkommende kan vurdere, om han eller hun er interesseret i at blive uddannet på virksomheden.

I forbindelse med interviewet er det vigtigt, at virksomheden får at vide, om ansøgeren tidligere har været i gang med andre uddannelsesforløb af hensyn til fastsættelsen af den korrekte uddannelseslængde.

Når alle ansættelsessamtaler er afsluttet, starter den egentlige udvælgelse af den ansøger, der er bedst kvalificeret til jobbet og passer bedst ind i virksomhedens kultur - og husk at give afslag til de ansøgere, som ikke får jobbet.

Se telefonlisten over tekniske skoler i Danmark eller kontakt Uddannelsesudvalget på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for yderligere informationer om ansættelsesvilkår. 

 

 

Det Faglige Udvalg for Frisører og Kosmetikere

Vesterbrogade 6D, 4.sal.
1620 København V

Telefon 32 54 50 55

 

Produktion: Reprohuset