Ansættelsesterminer

Nye elever kan ansættes på et hvilket som helst tidspunkt, parterne ønsker det.

 

Afslutningsterminer

Hvis eleven er påbegyndt uddannelsen på en dato, som bevirker, - at uddannelsesaftalen afsluttes inden svendeprøven er aflagt, vil Uddannelsesudvalget for frisører og kosmetikere altid godkende en forlængelse af uddannelsesaftalen indtil svendeprøven er afviklet. Registrering af en sådan aftaleforlængelse skal ske til den tekniske skole hvor eleven modtager undervisning, og skal altid ske på foranledning af virksomheden. Der skal for denne periode betales en forhøjet elevløn, som er lig med dimittendsatsen.

 

Godkendelse af uddannelsessted

Alle nye uddannelsessteder skal forelægges Uddanelsesudvalget for frisører og kosmetikere til godkendelse.

 

Begrænsning i antal uddannelsespladser

  1. Læremestre, der beskæftiger fagligt uddannet arbejdskraft med en dansk kosmetiker/kosmetologuddannelse, kan ansætte 1 elev pr. faglært.
  2. Nyetablerede virksomheder, - også uden ansatte, kan ved ansøgning til Uddannelsesudvalget for Frisører og Kosmetikere godkendes til 1 elev.
  3. Når virksomhedens elev er halvvejs i uddannelsen, kan der gives dispensation af Uddannelsesudvalget til en ny elev. Der skal dog først ansøges og gives godkendelse til dispensationen af Uddannelsesudvalget.

Der skal ansøges på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Der skal orienteres om virksomhedens cvr nr. ved ansøgningen.

 

Vedhæftninger
FilFilstørrelse
Download denne fil (Kosmetikerfagets uddannelsesregler januar 2020.pdf)Kosmetikerfagets uddannelsesregler 2020487 kB

 

Det Faglige Udvalg for Frisører og Kosmetikere

Vesterbrogade 6D, 4.sal.
1620 København V

Telefon 32 54 50 55

 

Produktion: Reprohuset