Der er mange, der gerne vil være frisører. Derfor er det svært at finde en praktikplads. Her er 10 gode råd til, hvordan du kan gribe sagen an.

1. Du har besluttet dig for, at du vil være frisør. Du er sikker på dit talent og dine evner. Og du er villig til at ofre den fritid, som de faglige aktiviteter kræver, for at blive en god frisør.

2. Du skal have vilje og gå på mod. Og du skal kunne holde til mange afslag. Ellers kan du lige så godt opgive med det samme.

3. Spørg Lære- og Praktikpladskontoret på Teknisk Skole, om de vil hjælpe dig

4. Start med familie og vennerne. Har du forbindelser til en salon - så brug dem. Spørg der, hvor du bliver klippet.

5. Find ud af, i hvilket geografisk område du gerne vil i praktik. Du skal også være parat til at flytte, hvis det er nødvendigt.

6. Skriv ansøgninger på alle jobannoncer. Skriv også uopfordrede ansøgninger.

7. Skriv ordentlige ansøgninger, men gerne kreative. Brug en computer eller en skrivemaskine. Undgå stavefejl.

8. Besøg salonerne om formiddagen og spørg, om du må bruge 5 minutter af deres tid til at fortælle om dig selv. Bliv skrevet op til en praktikplads.

9. Når du kommer til samtale, vær så opmærksom på, at det i det daglige på salonen er naturligt, at man er pænt klædt på og velsoigneret - så tag pænt tøj på og sørg for at være velsoigneret. Fortæl, hvorfor du vil være frisør, og fortæl om dine fritidsinteresser og feriejobs. Vigtigt: Brug dit kropssprog rigtigt. Sælg dig selv, så godt du kan. Det er med til at give mesteren et godt indtryk, der måske kan være afgørende for, at du bliver valgt.

10. Og husk - der er mange, der gerne vil hjælpe dig med at finde en praktikplads. Men i sidste ende - så er ansvaret dit. Held og lykke. 

 

Det Faglige Udvalg for Frisører og Kosmetikere

Vesterbrogade 6D, 4.sal.
1620 København V

Telefon 32 54 50 55

 

Produktion: Reprohuset