Fra 1. august 2015 består uddannelsen af grundforløb 2 på 20 uger og et hovedforløb på to år, der består både af praktik og skoleundervisning. Der er mulighed for at starte på grundforløb 2 enten via din uddannelsesaftale, via optagelse på en kvoteplads eller via ny mesterlæreaftale. For kritererier for optagelse på en kvorteplads, henvises til skolernes hjemmeside.

I løbet af uddannelsen er der 6 skoleperioder på i alt 28 skoleuger. Her kommer du bl.a. til til at beskæftige dig med hudpleje, arbejdsstillinger, kemisk behandling og meget mere. Der er naturligvis også undervisning i mere generelle fag som f.eks. virksomhedsøkonomi og psykologi. Din uddannelse afsluttes med en svendeprøve, hvor du viser, hvad du har lært hos din mester. Svendeprøven afholdes på sidste skoleophold. Om efteråret i perioden september - november og om foråret i perioden marts - maj.

Uddannelsen varer 2½ år.

 

Der henvises til kosmetikerskolernes hjemmeside, hvor skolen oplyser om undervisningen i kosmetikeruddannelsen i deres lokale undervisningsplan (LUP).

TECHCOLLEGE

SYDDANSK ERHVERVSSKOLE  - siden om undervisningsplan er under ombygning

NEXT

 

Kosmetiker nål

 

På nedenstående link henvises til Praxis, hvor du kan købe bogen til kosmetikeruddannelsen.

https://webshop.praxis.dk/soegeresultat/?q=fris%C3%B8r

 

Se film om kosmetikeruddannelsen

 

Det Faglige Udvalg for Frisører og Kosmetikere

Vesterbrogade 6D, 4.sal.
1620 København V

Telefon 32 54 50 55

 

Produktion: Reprohuset