Oversigt

Vi har på det seneste oplevet, at en del mestre ringer til fællesudvalget og spørger til de nye regler for indbetaling til AUM-ordningen, da de har hørt fra skolen, at det bliver dyrt hvis de ikke ansætter en elev.

Det skyldes at enkelte skoler har udsendt dette i deres lokalområde:

 

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er klar til at rulle den nye trepartsaftale ud. 

Det betyder, at der fra januar 2018 gælder nye regler for indbetaling til AUB-ordningen. Hvor meget du skal indbetale til AUB bliver afhængig af, om du uddanner tilstrækkeligt med elever i forhold til, hvor mange du har ansat med en erhvervsuddannelse som højeste uddannelsesniveau. 

Hvis du uddanner tilstrækkeligt eller flere end forventet, slipper du billigere end i dag. Hvis ikke, kan det blive dyrere. 

Det koster 27.000 kroner pr. helårselev, du ikke har ansat. 

Større lønrefusion
Det bliver billigere for dig at have en elev på skoleophold. Den lønrefusion, som du modtager, når en elev er på skoleophold, bliver nemlig forhøjet med 7,4 procent allerede i år. 


At skulle komme til at betale kr. 27.000 pr. helårselev der ikke ansat i virksomheden, vil helt sikkert skræmme de fleste frisørmestre og selvstændige kosmetikere der ikke har ansat elever.

Det er en uheldig skræmmekampagne, som skolerne skal afholde sig fra. Vi har endnu ikke modtaget nogen udmelding fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) hvad det vil koste hvis en virksomhed ikke opfylder uddannelsesrationen, men DA forventer det vil koste under 1.000 kr. pr år, og det er jo et helt andet tal, end de 27.000 kr. der nævnes.

Derfor, lad være med at melde noget ud, før vi alle kender den faktiske omkostningspris for en virksomhed, hvis uddannelsesrationen ikke opfyldes.

 

  

 

 

Det Faglige Udvalg for Frisører og Kosmetikere

Vesterbrogade 6D, 4.sal.
1620 København V

Telefon 32 54 50 55

 

Produktion: Reprohuset